vineri, 14 septembrie 2012

- LECTURI - ”Începe cu ce nu-ți place” de Brian Tracy



”Începe cu ce nu-ți place” de Brian Tracy


     Eram în vizită la niște prieteni. Prietena mea scotocea printr-o geantă și mi-am băgat și eu nasul în ea. Nu de alta, dar era plină cu cărți. Când colo, văd o cărțulie mică pe care scrie: ”Începe cu ce nu-ți place” și mă întreb: ”de ce adică ar trebuie să încep cu ce nu-mi place?”. 

     E vorba de ”Începe cu ce nu-ți place” de Brian Tracy o carte ce ne învață cum să fim eficienți, să nu tergiversăm lucrurile importante, să ne învățăm să punem corect accentele și să înghițim ”broaștele cele mai mari”.  Broaștele sunt cele mai importante sarcini, așa le numește autorul multiplelor bestseller-urilor internaționale.

     Cartea are puțin peste 100 pagini, se citește ”dintr-o răsuflare”. Fiecare cel de-al 21 - lea capitol începe cu un sfat sau o regulă de eficiență. De asemenea Brian Tracy ne prezintă legități și teorii ale tergiversării și reușitei, deopotrivă.

     Iată unele sfaturi de-ale autorului: ”Una dintre cele mai proaste întrebuințări ale timpului este să faci foarte bine ceva, ce de fapt, nu trebuia făcut”. De asemenea, autorul ne spune că ar trebui să identificăm care este cel mai important obiectiv din fiecare zi. Tracy își întreabă cititorul ”Care este acel obiectiv pe care dacă l-ai îndeplini, ar avea cel mai mare efect pozitiv asupra vieții tale?.... În momentul în care îți este foarte clar care este obiectivul tău major, întreabă-te următorul lucru:”Care este factorul care stabilește capacitatea cu care îmi îndeplinesc obiectivul? De ce nu mi l-am îndeplinit încă? Care este factorul specific ce mă face să am rețineri?”. Autorul sugerează: ”oricare a r fi răspunsul, acționează imediat. Fă ceva. Fă orice, numai pune-te pe treabă”.

     Recomand această carte tuturor. Dat fiind faptul că fiecare vrea să reușească în viață, să aibă o carieră de succes și o viață personală strălucită, cred că fiecare ar trebui să citească această cartea.

Începeți cu ce nu vă place.
 Lecturi plăcute!