- DIN CULISE - Lumea asta deja atâtea a văzut...
Lumea asta deja atâtea a văzut...


       Lumea a văzut deja atâtea curente, religii, politică, muzică, oameni, idei, aspirații, sânge, lacrimi, progrese și stagnări. Am fost bolnavi deja de atâtea boli pe care am reușit să le învingem. Boschetari, miliardari, multimilionari, cerșetori, bucătărese, oameni de afaceri, pescari, triburi, comune, orașe, imperii.

     Am fost rock-eri, am fost hippie, am purtat pantaloni largi, coafuri colorate, mulți cercei în urechi, pircing-uri, am avut tatuaje, am fumat, ne-am drogat, ne-am prostituat, ne-am molipsit de SIDA, am murit, ne-am născut din nou.

     Lumea astea deja atâtea a văzut că mă întreb unde mai e loc de tot mai nou și mai alt fel? Acum suntem ateiști, agnostici și religioși, vegetarieni și consumatori de carne, pacifiști și nu, protestatari, guvernanți, tălhari, ucigași. Iubitori de animale, naționaliști, homosexuali, bisexuali, heterosexuali, homofobi. Vrem războaie și pace, plângem, râdem, suntem tineri, bătrâni, ne naștem, murit, suntem uitați și ținuți minte.

     Suntem atât de mulți, atât de diferiți, atâtea am văzut deja.... și totuși avem loc cu toții aici! Și totuși continuu ne schimbăm și schimbăm această lume. Și totuși continuu luptăm unii cu alții, făcând parte din mai multe taberi în același timp!

      Câte a văzut această lume deja... Toate îi sunt atât de noi și totuși atât de vechi și obișnuite deja. Ne zbatem ca niște furnici pe pământ, să demonstrăm că suntem mai buni decât cei care au fost și decât cei care vor veni. Dar lumea asta deja atâtea a văzut...

P.S. - Nu o luați în serios, e doar o invazie de cuvinte la ora 1 de noapte. :)


Anastasia Popescu. Un produs Blogger.