- CĂLĂTORII - 5 lucruri din Italia care-mi vor lipsi acasă

5 lucruri din Italia care-mi vor lipsi acasă

sursa foto: rtv.net

      Prietenii mă tot întreabă „cum e acolo în Italia?”, îmi place, vreau acasă? Nu am reușit să văd încă prea multe, totuși o să-mi lipsească câte ceva acasă din ceea de ce am parte aici. Și da, e bine, eu aș locui aici dacă aș avea posibilitatea. Dar cine știe, poate chiar mi-o creez? :)

     Îmi place în Italia. Deși sunt într-un orășel mic (Mirandola), îmi place că e foarte liniștit, deloc aglomerat. Iată 5 lucruri care o să-mi lipsească de aici cel mai mult:

1. Reducerile și piețele. Aici reducerile sunt reduceri! 30, 40, 50%, două produse cu preț de unul, fel de fel de sisteme de acumulare a bonusurilor, la fiecare cec ți se eliberează alte reduceri, tot sub formă de cecuri. Sâmbătă și duminică, după 20:00 și în zilele de sărbătoare lumina e mai ieftină. Piețele o să-mi lipsească,  care se organizează sâmbătă sau duminică, în dependență de oraș/orășel, unde prețurile chiar sunt foarte atractive, atât la haine, cât și la mâncare. Mai pe scurt, aici ești ajutat să supraviețuiești și să faci un pic de economie.

2. Pistele pentru bicicliști. Dacă m-am tot făcut cu „mașină” nouă pe două roți, o să-i duc tare dorul acasă. Aici tot orașul e la dispoziția bicicliștilor, poți circula oriunde cu „căluțul” tău pe două roți. Plus toate bordurile sunt gândite nu numai pentru bicicliști, dar și pentru mamele cu cărucioare și pentru pentru cei care se deplasează în scaunele cu rotile. Pe aceleași cărăruși am văzut mulți oameni dimineața sau seara alergând, pentru că au unde!

3. Amabilitatea oamenilor. Oamenii pe stradă, în magazine, oriunde te duci, îți zâmbesc și sunt foarte amabili. Cineva din prietenii mei zicea că sunt fățarnici. Fie și așa! Pe mine nu mă interesează că vânzătoarea azi s-a certat cu soțul sau și-a accidentat mașina, asta e problema ei, din cauza cărei eu nu trebuie să mă umplu de negativism. Fie și fățarnici europenii atunci când sunt amabili, important e că sunt în stare să deservească frumos!

4. Curățenia. Primul lucru pe care l-am observat atunci când am ieșit din Moldova a fost curățenia. Nu văd gunoi în stradă aici, chiar și în orașul în care mă aflu, deși e în reconstrucție de după cutremur, e foarte curat. De două -trei ori pe săptămână aici se mătură și se spală străzile.

5. Aspectul estetic al orașului. Cred că cel mai mult o să-mi lipsească o plimbare pe o străduță curată, cu clădiri ce se potrivesc ca aspect una cu alta, fără gherete și alimentare la tot pasul, fără băbuțe care vând răsărită și colțuni împletiți. Aici nu face fiecare ce vrea din fațada propriei case, aici nu vezi „pristroiși”. Orașul arată frumos, armonios!Anastasia Popescu. Un produs Blogger.