vineri, 12 iulie 2013

- LECTURI - „De ce iubim femeile” de Mircea Cărtărescu

„De ce iubim femeile” 
de Mircea Cărtărescu
sursa foto: humanitas.ro

     Cu două săptămâni în urmă am călătorit în Italia, iar pentru că am optat pentru călătoria cu autocarul, drumul a fost fooaaarte lung. Noroc că am avut cu mine niște cărți electronice, iar răsfoind prin ele, am decis să citesc „De ce iubim femeile” de Mircea Cărtărescu. Vreau să vă zic că nu am dat greș, pentru că această carte mi-a făcut călătoria mai plăcută.

     O să fiu sinceră și o să recunosc că titlul cărții m-a vrăjit din prima. Oare ce femeie nu dorește să afle de ce ea este iubită? Pentru ce anume, pentru care din calitățile ei sau neajunsurile ei? Desigur, nu putem generaliza, dar cartea de față e o lucrare ce merită citită, pentru că sunt sigură că vizează orice femeie și e una absolut universală.

     Ultimul timp tot mai mult îmi place să citesc cărți care mă ajută să-mi descopăr feminitatea și sexualitate. Trăim într-o societate inhibată, chiar și generația mea, deși e tânără, e una încă foarte complexată, una care a moștenit stereotipul că despre sex nu se vorbește, nu se citește și nici nu se face, dacă nu e stinsă lumina și nu stai cu plapuma în cap. 

     Poate pentru că sunt la o vârstă când încă mă caut, îmi plac cărțile de acest gen. „De ce iubim femeile” de Mircea Cărtărescu am citit-o dintr-o răsuflare, are puțin peste 100 de pagini și mi-a fost bun tovarăș de drum. Citind am avut senzația că am călătorit în corpul și creierul unui bărbat și de acolo am privit și am înțeles de ce și cum ne iubesc ei pe noi. 

     M-a impresionat prin lipsa de cenzură, dar totuși autorul păstrează maniera elegantă de-a vorbi despre sex și sexualitatea feminină, în nici un caz nu cade în extreme vulgare, atunci când descrie ceva mai picant, o face într-o manieră plină de erotism, nu în una pornografică.

   
Lecturi plăcute!