miercuri, 11 septembrie 2013

- LECTURI - „Codul Bunelor Maniere Astăzi” de Aurelia Marinescu





„Codul Bunelor Maniere Astăzi” 
de Aurelia Marinescu
foto: bestseller.md

     Această carte am descoperito acum câțiva ani. Deși am împrumutato de la o colegă ca să o citesc, am ținut neapărat să mi-o cumpăr ca să o am în biblioteca mea. Cred că e clar din titlu că e corte absolut necesară oricărui om care ține la imaginea sa și investește în propria cultură.
     
     „Codul Bunelor Maniere Astăzi” a devenit besteller național în România. Deja în anul 2008 au fist vândute peste 250 de mii de exemplare, iar anual se vând peste 20 de mii de cărți. De ce am ținut să am în biblioteca mea aunume această carte de bune maniere? Pentru că autoarea a adaptat normele de conduită la timpul în care trăim, dar și cel mai important la cultura românească. Astfel, astăzi nu numai că nu mai purtăm mănuși elegante, ci și e imposibil într-o țară plină de noroi (la propriu) să nu ne descălțăm când intrăm în casă. Nu locuim în Italia spre exemplu, unde noroi nu vom avea vreodată pe papuci.

     Cartea Aureliei Marinescu conține 15 capitole în care vorbește despre normele de conduită în diferite circumstanțe și situații. E o carte cu adevărat utilă, plus la toate e foarte ușor de citit, stilul autoarei e unul foarte plăcut. Într-o maneiră elegantă, simplistă și condimentate cu umor, Aurelia Marinescu își învață cititorii cum să facă față circumstanțelor personale, profesionale ș.a., dând dovadă de bună creștere și cultură.

     De la locul din mașină pe care trebuie să-l ocupăm, până la cum trebuie să mâncă, să stăm pe scaun, să felicităm pe cineva, să salutăm, să mergem la un interviu de angajare și altele. Toate acestea le veți descoperi în „manual de conduită” scris de doamna Marinescu. E o carte pe care o recomand tuturor, dacă nu să o cumpere, măcar să o citească. 



 Lecturi plăcute!



Rubrică susținută de