marți, 3 septembrie 2013

- LECTURI - Poveștile unei inimi de Diana - Florina Cosmin

„Poveștile unei inimi” 
de Diana - Florina Cosmin

foto: clubulnostru.md
     Cartea „Poveștile unei inimi” de Diana - Florina Cosmin, este pentru fetele „single” așa cum atenționează autoare și vreau să vă asigur că trebuie să țineți cont de această specificare dacă vreți să o citiți. Eu nu am citit-o până la capăt, nu pentru că nu e o carte interesantă( ba din contra), ci pentru că nu mă reprezintă. Iar după cum bine e știut, o carte adevărată te citește ea pe tine.

    „Poveștile unei inimi” mi-ar fi fost un înțelept sfătuitor dacă într-adevăr ar fi ajuns în viața mea atunci când eram „single”. Din păcate sau fericire, am învățat din propria-mi experiență tot ceea ce e redat în aceste povestioare, așa că la jumătate de carte, am abandonat lectura, pentru că mă plictisea, nu mă regăseam în ea, nu mă reprezenta. La moment mă captivează lectura dedicată auto-dezvoltării, istoriilor de succes, psihologiei și altele. Istoriile de dragoste rupte din adolescența mea sunt o etapă pe care am depășit-o.

     La început pedantismul meu m-a impus să citesc până la sfârșit cartea. Apoi am hotărât pentru mine să nu o mai fac niciodată, căci atunci când privesc un film, dacă nu-mi place, schimb postul TV și nu pentru că eu nu iubesc filmele și nu pentru că filmul nu e bun, ci pentru că nu e un film pentru mine.

     În povestioarele Dianei -Florinei Cosmic, am regăsit citate care mi-au plăcut, comparații interesante și figuri de stil care te făceau să le recitești de admirație. Mi-a plăcut mult stilul în care scrie autoare, totuși pe alocuri îmi părea că abundă deranjant în termeni internautici, englezisme și chestiuțe „fashion” și „glamour”. 

     Dacă ești o fată/femeie care încă nu și-a găsit a doua jumătate, dacă mai și suferi din cauza unei proaspete despărțiri, cartea „Poveștile unei inimi” de Diana - Florina Cosmin, ar putea să-ți fie o bună prietenă care te va ajuta să treci peste etapa aceasta, cu mai multă încredere și curaj. 


     Citate:

„ Dragostea e un mecanism dificil și ermetic, care adesea dă rateuri la întâmplare și care poate scoate pepite de aur, dar și bucăți de tinichea, în funcție de norocul sau ghinionul celui care așteaptă, nerăbdător, la capătul liniei.”

„ Nu cred în ghinioane, nici în nefericiri, cred în curaj”

„ Ceea ce pentru noi pare un ac cu gămălie, pentru altcineva poate fi axul în care stă înfipt pământul”

„Trebuie să avem curajul de-a aspira, mereu, doar la rolul principal în propria viață”