joi, 10 octombrie 2013

Despre bărbatul ideal

Despre bărbatul ideal

foto: pinterest.com
     Cum trebuie să fie un bărbat ideal? De cele mai multe ori descrierile sună în felul următor: să fie mușchios, cu ochi albaștri, înalt, cu venit stabil și bunișor, să mă iubească, să-mi dăruiască flori și să nu uite de ziua aniversării noastre. Pentru mine e mai grav dacă într-o dimineață uită să mă sărute înainte de a pleca, în timp ce eu încă dorm, decât că a uitat ieri că am împlinim trei ani, două luni și cinci zile.
     
      Pentru mine portretul bărbatului ideal nu se prea referă la caracteristicile fizice. Niciodată nu i-am înțeles pe cei care le enumeră pe ele, dragostea nu te prea întreabă dacă îți place culoarea ochilor sau dacă ți-s de-ajuns centimetri, la înălțime mă refer :). Bărbatul ideal e acela care mă face să mă simt eu femeie ideală. Oricât de aberant nu ar suna și fiind conștientă de inexistența perfecțiunii. Să mă facă să mă simt perfectă pentru el. 

     Un bărbat ideal e acela lângă care mă simt eu bine, protejată, slabă sau mai bine zis mai slabă... decât el. Un bărbat care te face să te simți sexy, da! anume sexy pentru că e foarte important să te simți sexual atractivă dacă te vrea feminină și sclipitoare alături de el; apoi dorită, admirată, frumoasă...

     Un bărbat care nu-ți permite să observi că s-a ars becul din salon sau că țeava de la bucătărie picură, le îndreaptă pe toate înainte ca să observi că s-ar fi întâmplat ceva. Un bărbat ideal e acela care depune „efortul” să se radă vineri pentru tine, nu duminică pentru colegii de lucru. Un bărbat adevărat e acela care nu-și lasă ciorapii lângă pat, nu pentru că ei miroase urât, ci pentru că știe că te enervezi când îi vezi acolo, iar el nu vrea să te indispună. 

     Ideal e partenerul care îți spune că ești astăzi atât de frumoasă, deși ești îmbrăcată în tricoul alb pe care îl porți pe acasă. Ți-o spune cu un zâmbet cu care te face să te duci să-ți schimbi tricoul pe o bluziță. O face nu pentru că te minte, ci pentru că știe că ești frumoasă, îți amintește despre asta și nu-ți permite să fii altfel.

     Ah, bărbatul ideal. Cel care te ține la distanță pentru ați spori interesul și te alintă pentru a ți-l menține. Bărbatul ideal e acela pe care îl lași sau îl faci chiar tu ideal să fie.