vineri, 11 octombrie 2013

Se caută o valiză pentru vise

Se caută o valiză pentru vise

foto: pinterest.com
     Și uneori aș pleca fără nici o explicație. Pur și simplu mi-aș strânge geanta și aș ieși pe ușă. Fără ca să mai aștept momentul „de ce-urilor” și „te rog-urilor”. Aș pleca fără regrete, fără ca să mai privesc în urmă, fără să explic motivele și fără să fiu nevoită să rezist eroic în fața acuzațiilor.

     Aș pleca departe de toți și toate, undeva într-o lume a mea, unde tot ce-mi doresc e realitate, fără să mai fiu acuzată de trădare, imoralitate... Unde am dreptul să lupt pentru mine însămi și să mă opun dezintegrării mele. Aș pleca acolo unde eu sunt ținta mea. 


     Mi-aș împacheta cele mai nebune dorințe într-o valiză de pe care aș sufla praful ezitărilor și al nesiguranței. Mi-aș lua valiza, fără ca să îi pun vreun lacăt, au dormit prea adânc până acum frământările mele ca să mai fie iarăși întemnițate. Nu am dreptul să o fac...


     Vreau să plec acolo unde tot ce contează e ziua de azi și cea de mâine, unde „ieri” nu mai contează. Unde eu cea de ieri nu mai contez. Vreau să plec... Vreau să plec, dar de unde să găsesc o valiză atât de încăpătoare și o... eu atât de neînfricată? Caut o valiză pentru călătoria spre mine însămi. Când o găsesc, îmi dau de știre.