duminică, 22 decembrie 2013

Cea mai frumoasă vârstă a femeii

Cea mai frumoasă vârstă a femeii

foto: pinterest.com
     Se întâmplă că femeile trecute de 30 de ani nu se mai simt la fel de tinere și frumoase. Privesc cu regret sau chiar invidie fetele de 20 de ani și se întreabă unde-s anii lor ce aveau în față cifra doi. Se întâmplă, nu înțeleg de ce, ca aceste femei să nu-și recunoască propriul farmec și propria frumusețe deși se află chiar în apogeul ei.

     O să le deschid un secret pe care l-au uitat. Toate puștoaicele și tinerele le admiră și încearcă să le corespundă, mai mare și mai veridică dovadă decât comportamentul acestora nu există. Să ne mai amintim și de propriile noastre constatări, atunci când privim fotografii vechi ale doamnelor în toată firea, trecute și de 40 și de 50 de ani, vedem că erau mai tinere în fotografiile alb-negru, dar totuși de fiecare dată concluzionăm că odată cu trecerea timpului au devenit tot mai frumoase și mai frumoase, deși pe chipul lor s-au mai schițat niște riduri.

      Femeie de 20 de ani sunt frumoase. (Probabil atunci căpătăm dreptul de-a ne numi femei.) Avem fragedă tinerețe de partea noastră, multă energie și entuziasm. Totuși la 20 de ani suntem încă niște boboci de floare care încă ne căutăm și care nu am căpătat suficienta experiență pentru a înflori atât de falnic precum voi.

      Voi, cele trecute de 30 de ani sunteți atât de frumoase... Eu cred că femeile sunt cu adevărat frumoase începând cu 30 de ani. Atunci își permit financiar să fie stilate, îngrijite, atunci își definesc stilul; nu-și mai permit să fie îmbrăcate adolescentin, să poarte părul legate în fugă în coadă de cal. După 30 de ani femeile înțeleg că le dezavantajează texturile și modelele ieftine și necalitative în ale vestimentației, ele devin rafinate și elegante. 

     După 30 de ani frumusețea le e susținută de maturitatea și înțelepciunea pe care nu o moștenești, precum în cazul ochilor frumoși sau a buzelor senzuale, ci le aduni pic cu pic din viață. Atunci energia și entuziasmul le e potolit de înțelepciune și cumpăt. Începând cu 30 de ani femeile capătă o alură deosebită, sunt învăluite de mister, au o grație și o încredere ademenitoare. 

      Voi, femeile trecute de 30 de ani știți să vă etalați în toată splendoarea în fața bărbaților, dar și a altor femei. Atunci știți cum să le suciți mințile dintr-o privire purtătorilor de cromozomi XY, pentru că sunteți conștiente de propria valoare, pentru că nu vă mai întrebați: „oare cum o să arate dacă o să...”.

     Femeile sunt cele mai frumoase începând cu 30 de ani, pentru că știu extrem de calculat să-și creeze ținutele, ascunzând pe sub rochiile vaporoase, voluptoasele lor forme și „cicatricile” vieții pe care le-au transformat în experiență, în lecții de viață, într-o frumusețe desăvârșită.