- DIN CULISE - Unii nu merită a doua șansă


Unii nu merită a doua șansă


foto:pinterest.com
     Am înțeles că unii nu merită o a doua șansă, nu merită să fie iertați, nu merită să-i mai iubești după ce te rănesc. N-ai de unde să știi dacă cel care îți cere iertare merită să fie iertat sau nu. Când un om regretă sau cel puțin spune că regretă ceea ce a făcut, face promisiuni pe care le crezi, dar uneori ele sunt deșarte.

     N-ai de unde să știi dacă cel/cea care-ți promite că nu va mai greși merită o a doua șansa sau nu. Afli doar după ce o cere pe cea de-a treia. Problema e că mulți sunt tentați și chiar scuipă în propria demnitate, crezând că un om se poate schimba. Odată un psiholog mi-a zis că fiecare greșește, cine greșește o dată poate să nu mai greșească, dar cine greșește a doua oară (călcând pe aceeași greblă) va greși și a doua și a treia oară. Cei din urmă nu și-au meritat cea de-a doua șansă pe care au cerșit-o și au primit-o de la oamenii care i-au crezut.

     Când acorzi cuiva o a doua șansă, de fapt încerci să răscolești în tine, în supărările și principiile tale ce încep cu „niciodată” și să găsești puteri să ierți. Să scormonești prin colțurile sufletului tău și rămășițele de încredere să le lipești între ele, stângaci și caraghios, ca să zidești ceea ce ai vrea să să se numească o adevărată încredere.

     Unii oameni nu își merită cea de-a doua șansă. Nu merită efortul pe care îl depui atunci când încerci să te depășești și să încerci să râzi alături de omul, din cauza căruia ceva timp în urmă ai plâns. Unii nu merită a doua șansă, cei care o cer și pe a treia.


Anastasia Popescu. Un produs Blogger.