luni, 10 martie 2014

- MATERNITATE - Am două inimi

Am două inimi

foto: pinterest.com

     De câteva săptămâni în mine mai bate o inimioară, în unison cu a mea. În aceste câteva săptămâni, am încercat emoții de tot coloritul și intensitatea, de la fericire la frică, de la nedumerire la negare. După care a venit liniștea și m-a cuprins, m-a făcut să mă bucur de mica minune ce ni s-a întâmplat. 


     Mereu credeam că femeile gravide odată cu vizualizarea celor două liniuțe de pe testul de sarcină, încep să se bucure de noua lor postură de viitoare mămică. Lucrurile stau cu totul diferit, cel puțin la mine. Te gândești la multe lucruri ce se vor schimba în viața ta și îți pui zeci de întrebări. Mi-a luat probabil vreo lună ca să conștientizez faptul că sunt o viitoare mămică.  

     Am descoperit ce înseamnă grețuri „matinale”, dar care durează ziua întreagă, amețeli, lipsa poftei de mâncare. Nu-mi mai place să mănânc ceea ce îmi plăcea mult până acum: carne ori pește. Uneori glumesc că în mine crește un mic sau o mică vegetariană și care știe foarte bine regulile unei alimentații corecte și mi le impune și mie. :)

     Acum seara când adorm, mâna mea coboară spre burtă, ca să îi spună noapte bună și aștept cu mare nerăbdare să-i simt prima mișcare. Niciodată nu am socotit că un copil e un „tub de clei” capabil să repare o relație defectă, însă acolo unde „crăpături” nu există, de la începutul său e capabil să unească doi oameni atât de mult cât ei nici nu bănuiau că e posibil.