marți, 18 martie 2014

- MATERNITATE - Pentru maternitate încă nu s-au inventat cuvinte

Pentru maternitate încă nu s-au inventat cuvinte

foto: digital-photography-school.com 

     Nu m-am gândit vreodată că o creatură mică ce crește în interiorul tău, te poate face atât de fericită. De multe ori stau și mă gândesc la ea și îmi dau lacrimi, riscând să par nebună ori ridicolă și excesiv de emoțională.
     
      Mi-o imaginez acolo în interiorul meu, cum îi cresc mânuțele și piciorușele, cum își strânge pentru prima dată pumnul, mândră ori mândru de isprava sa eroică. Mica minune din mine e deja un erou, pentru că din milioane de alte variante de ceea ce putea fi, a devenit anume ceea ce este. Pentru că reușește să supraviețuiască poate nu în cele mai favorabile și ideale condiții pentru sine, reușește să crească și să facă zilnic mici fapte eroice.

     De ce nu mi-a spus nimeni că e un lucru atât de minunat să fii o viitoare mămică? De fapt mi-au spus, au încercat, dar eu nu am înțeles. Deoarece sunt lucruri ce nu pot fi exprimate prin vorbe. Chiar și pentru dragoste se pot găsi cuvinte, numai nu și pentru maternitate, ele încă nu s-au inventat. 

     Nu poți să îți imaginezi cum e să ai în tine două inimi, fără ca să trăiești asta. În fiecare zi ne cuprinde tot mai mult fericirea și suntem ca doi nebuni cuprinși de  euforie, în pofida problemelor cotidiene care nu ocolesc pe nimeni. În fiecare zi mă întreb: „oare cum pot fi atât de fericită?”, iar el în fiecare zi îmi spune că mă iubește tot mai mult și deja altfel. Cine o fi știut că acest altfel e atât de frumos?

     Nimic nu se poate compara cu faptul că în tine crește o nouă viață. Și de fapt femeile nu au fost pedepsite de natură prin faptul că au fost ele alese să-și poarte pruncii, e o mare onoare, o nemărginită fericire să dai naștere unei vieți. Ce păcat e că bărbații nu știu cum e când sub inima ta crește propria ta continuitate.