sâmbătă, 12 aprilie 2014

- MATERNITATE - Copiii și animalele

Copiii și animalele

foto: pinterest.com
     Sunt oameni care nu iubesc animalele, ori care le privesc ca pe niște jucării pe care le poți arunca atunci când te saturi de ele. Niciodată nu am putut să înțeleg asemenea oameni, pentru că nu îmi pot explica cum poți să nu iubești un ghemuleț de pisică ori un câine ce te așteaptă mereu acasă, atât de devotat. Subiectul devine și mai înflăcărat pentru cei care nu iubesc animalele, atunci când vine vorba de conviețuirea lor cu copiii.

     La început mi se spunea că nu o să pot face copii din motiv că am pisici acasă. Nu-mi pot explica nici până în prezent unde e legătura dintre cele două lucruri. Când am hotărât să facem un copil, am întrebat medicul dacă pisicile sunt periculoase în timpul sarcinii. Pentru început am constatat că medicii se împart în două categorii în această privință: cei care spun să duci pisicile de la casă și cei care îți spun că nu există nici un risc, cu condiția că pisicile sunt sănătoase. Cred eu că de fapt acești medici se împart în cei care au și care nu au animale acasă. Medicul meu m-a sfătuit să fac o serie de analize pentru a mă convinge că nu sunt infectată cu virusul toxoplasmozei, cel pe care îl poartă pisicile și e periculos pentru gravide. 

     În urma analizelor am constatat că sunt absolut sănătoasă și mai citisem pe undeva că stăpânii sunt imuni față de infecțiile animalelor sale, de cele mai multe ori te poți îmbolnăvi de la animale străine. Așa că cei care nu au pisici acasă au un risc chiar mai mare de a se îmbolnăvi de toxoplasmoză dacă intră în contact cu animale străine.

     Acum când așteptăm un copil, oameni s-au apucat de ne sfătuit să dăm pisicile de la casă. Cum pot să le dau? Ele sunt parte din familia noastră, sunt ca și copii noștri, le iubim și mi-ar fi extrem de dureros să mă despart de ele. Odată ce ai adoptat un animal, ești responsabil pentru viața lui, nu poți renunța la el pentru că nu mai ai chef să îi acorzi timp. 

     Nu văd ce mi-aș abandona pisicile pentru că în viața mea va apărea un copil. E adevărat că va fi nevoie de mai multă atenție și grijă, iar pisicile trebuie să fie sănătoase fiind deparazitate  regulat (așa cum de fapt trebuie și atunci când nu ai un copil în casă). Privesc de multe ori emisiuni de la televiziunile americane sau chiar europene, unde copiii conviețuiesc bine merci cu animalele de companie. Nu știu de ce la noi, pentru mulți oameni, acesta e un lucru imposibil.