joi, 24 iulie 2014

- MATERNITATE - Of, dacă voi bărbații ați...

Of, dacă voi bărbații ați...


foto: pinterest.com

     „Of, dacă voi bărbații ați... purta copilul în burtă nouă luni, ați trece prin chinurile facerii...”. Sau alta „eu l-am purtat nouă luni în burtă și nu am dormit nopțile, iar acum ție ți-e greu să...”. „Ador” femeile care „scot ochii” la bărbați că ele au adus pe lume un copil. Nu le înțeleg. 

     După mine maternitatea are la bază dorința de a avea copii, dragostea față de ei și dăruirea necondiționată, iar tot ce e făcut din dragoste, nu poate fi făcut cu greu și cu „de-a sila”. Oricât de greu ar fi, tu nu-l resimți acest greu pentru că mai întâi de toate ești ghidată de iubire.

     Mamele care se tot vaicără că ele „le-au născut bărbaților copii” fie nu și-au dorit acest copil, fie rolul de mamă le depășește. Nu-mi imaginez să îi zic vreodată soțului că uite ce greu mi-a fost să duc sarcina (deși am avut destule complicații). Nici o toxicoză, nici o durere, nu poate știrbi câtuși de puțin din bucuria și fericirea de a fi mamă. Îmi par atât de neimportante aceste mici disconforturi de parcă nici nu au fost.

     Nu știu cum aș putea să o fac pe jertfa că am purtat (și încă port) în pântec un copil. Eu mă simt privelegiată de mama natură pentru faptul că sunt femeie, pentru că pot trăi fericirea de a purta și de a naște un copil. Bărbații ar trebui să fie invidioși pe noi, femeile căci ei niciodată nu vor simți loviturile bebelușului din burtică, așa cum le simțim noi, din interior. 

      Iar majoritatea femeilor ce fac? În loc să le spună cât e de minunat să fii însărcinată, ce minune e să îți porți copilul sub inimă, ele își sperie bărbații de moarte cu „of, ce greu îmi este”, până ei se comportă cu ele ca şi cum acestea ar fi niște bombe gata să explodeze ori niște bolnave incurabile. 

      Mai sunt femei care se tot plâng bărbaților săi că le e greu să fie mame, spunându-le prin asta că de fapt ele au nevoie de mai multă atenție și ajutor. Poate mai bine să le spună direct că au nevoie de o doză în plus de iubire și înțelegere?  

     Eu vreau să fiu în ochii LUI o femeie ce degajă fericire, lumină, dragoste. Nu vreau să stau cu „buza pe dos” veșnic plângându-mă cât de greu e să fii femeie și mamă în devenire... E minunat să fii femeie. E minunat să dai viață unui omuleț, să fii iubită de EL, iar dimineața să auzi: „vine tata să vă cuprindă”.