sâmbătă, 20 septembrie 2014

- LECTURI - „De ce bărbații se însoară cu scorpii” de Sherry Argov

„De ce bărbații se însoară cu scorpii” de Sherry Argov

sursa foto: cel.ro

    Autoarea Sherry Argov, din primele rânduri scrie: „De ce bărbații se însoară cu scorpii, nu este o altă carte de genul „cum să pui mâna pe un soț””. Aceste rânduri m-au făcut să îmi propun să citesc această carte. Nu am reușit totuși să-i parcurg tote paginile pentru că mă irita cu fiecare filă tot mai mult ceea ce citeam.

     În pofida asigurărilor pe care ni le dă autoarea, cartea de față nu e altceva decât un manual destinat femeilor obsedate și îndrăgostite mai multe de ideea măritișului, decât de bărbatul cu care vor să se mărite. Lor le e indiferent cu cine să se căsătorească, important să facă o nuntă și să fie prințesă pentru o noapte, purtând mult visata rochie pufoasă. 

     „De ce bărbații se însoară cu scorpii” e structurată pe capitole - principii, acestea având aceleași idee la bază: bărbații iubesc să cucerească, să nu li se servească totul pe tavă, să nu fie presați. Oare femeile iubesc viceversa? 

     Autoarea vorbește despre banalitatea femeilor care (își) pun întrebări de genul „dacă el spune/face X, eu ce să spun/fac?” și tot ea oferă un tabel cu situații și reacțiile pe care ar trebui să le manifeste o femeie. Cât de dezgustător!

     Pentru a vă demonstra că această carte nu e altceva decât un ordinar manual ieftin de măritiș, iată câteva citate: „Fă ca el să-ți dea târcoale până ce îl prinzi în mrejele tale.” sau alta „Cea mai bună strategie este să te comporți ca și cum l-ai plăcea însă nu ți-ai dori neapărat să aveți o relație.”, deci autoarea vorbește despre niște strategii prostești considerând că ele sunt universale. 

     Alt capitol, aceeași poveste: „Dacă vrei ca el să se atașeze de tine...”, aveam senzația că citesc o carte de dresare a câinilor: dacă vrei să latre la comanda ta....„. „Cum să-l faci să ardă de dorință?” cine vrea să afle, să citească această carte, pe mine această frază m-a convins definitiv să abandonez lectura. Bărbații nu-s maimuțe și nu iubesc toți bananele! Unuia îi plac femeile tăcute și retrase, altuia nebunatice și cărora nu le mai tace gura. Unii ard de dorință când văd un nou set de lenjerie intimă, alții nu au nici o reacție, ei te vor în pielea goală... 

     „Poartă-te firesc” își îndeamnă Sherry Argov cititoarele, după care creează un șablon standard în care acestea ar trebui să se încadreze, ca să se alinieze și ele în rândul „scorpiilor măritate”. 

     Pentru dragoste nu pot exista manuale, așa cum pentru bărbați nu pot exista instrucțiuni de utilizare. Nu cumperi un xerox pe care idee n-ai cum să-l folosești, ci te îndrăgostești de un bărbat pe care trebuie să-l cunoști, iar pentru asta ai nevoie de timp și el la fel. Începi o relație și nimeni nu îți poate spune cum e cel mai corect să procedezi, din simplu motiv că nimeni nu e în locul tău, în sentimentele și trăirile tale, în relația ta și nu reprezintă felul tău de a fi. Tu îți trăiești relația, ori alții pentru tine? Ori o carte cu un conținut ieftin și subiectiv.

     Am citit doar câteva capitole din „De ce bărbații se însoară cu scorpii” de Sherry Argov, dar vă mărturisesc sincer că a fost o pierdere de timp.

     Am găsit totuși și un citat care mi-a plăcut: „E preferabil să nu fii agreată pentru ceea ce ești, decât să fii iubită pentru ceea ce nu ești.”, acesta contrazice întreg conținutul cărții, dar exprimă foarte scurt și clar un adevăr de necontrazis.Voi să aveți parte de LECTURI FRUMOASE!