sâmbătă, 27 septembrie 2014

- MATERNITATE- În așteptarea micii minuni


În așteptarea micii minuni

foto: Natalia Plămădeală

      Aștept să aduc pe lume un copil. În fiecare zi tresar bucuroasă la orice durere în speranță că e anume „acea durere” care naște copii și mame. De fiecare dată respir dezamăgită când realizez că durerea îmi trece. Nu m-aș fi gândit vreodată că poți aștepta cu sufletul la gură să te doară.

     Aștept să-l văd pe micul meu prunc, vreau să știu cum arată, cu cine seamă, să-i zic pe nume, să îi sărut năsucul mic. Aștept să-mi cuprindă degetul arătător și să mă lase fără cuvinte, dar plină de dragoste și putere. 

     Aștept să mă redescopăr, să renasc. Aștept să văd privirea soțului meu, atunci când îl va zări pentru prima dată pe cel care a fost creat și se va naște din dragostea noastră. Să-l sărut pentru prima dată în postura sa de tată și să-i mulțumesc pentru cel mai frumos cadou din lume.


foto: Natalia Plămădeală

     Sunt pregătită și mi-e frică, iar stările astea se succed în interiorul meu... 

     Privesc spre pătucul cela mic, verde, cu un puișor ieșit din ou desenat pe el și încă nu-mi imaginez că în curând o să-mi privesc propriul meu puișor dormind acolo. Se uită și tatăl puiului spre pătuc, nici el nu-și imaginează că o să vină curând în viața noastră, acea mică minune. De parcă trăim o poveste. El vorbește seara cu minunea și îi spune să iasă din burtică; vrea să-l vadă și să-i „„mănânce” mânuțele celea mici”. :)

     Te așteptăm iubire! Cu sufletul la gură și plini de emoții!