luni, 29 iunie 2015

Cum să alegi cel mai bun cărucior pentru bebe

Cum să alegi cel mai bun cărucior pentru bebe


Noi am schimbat două cărucioare, am încercat mai multe (nici nu știu câte) și am ajuns la o listă de punctat atunci când alegi un cărucior. O listă care mi-a lipsit mie când urma să fac alegerea. Așa cum am devenit mamă pentru prima dată, lipsa de experiență și-a spus cuvântul pentru că nu știam ce anume trebuie să caut într-un căruț și cum ar trebui el să fie ca să mă satisfacă pe mine și pe bebe din toate punctele de vedere.

În acest sens vin  cu niște sfaturi ce derivă din experiența personală. Iată ce aș fi vrut să știu atunci când căutam un căruț pentru bebe:

1. Cărucioarele 3 în 1 sunt „the best”. Eu am decis acum cam vreo 9 luni în urmă că o să procur un căruț 2 în 1, că cel din trei piese ar fi o risipă de bani. Între timp s-a demonstrat chiar contrariul pentru că a trebuit să cumpărăm separat un car seat, dar care evident nu putea fi pus pe roțile căruțului nostru, fapt ce a constituit un mare dezavantaj. Cam pe la 3 luni, Cosmin al nostru a refuzat să mai stea în căruț. Mai întâi îl adormeam în brațe și îl puneam îl el, apoi nici asta nu a mai funcționat. Vine perioada când bebelușii sunt foarte curioși și refuză să mai stea în poziție orizontală. Partea de vară a căruțului încă nu îi este potrivită și tocmai aici intră în „scenă” a treia piesă a căruciorului - car seat-ul. E ușor și comod. Mergi undeva, îl pui pe bebe în mașină în car seat, scoți roțile, îl pui pe roți. Tu nu-l cari în brațe, el vede tot în jur. Toți îs mulțumiți și împăcați.

2. Cărucioarele cu 3 roți sunt mai manevrabile. E mult mai ușor să manevrezi un căruț cu trei roți decât unul cu patru, chiar dacă cele două roți din față nu sunt stabile. Cu chestia asta am nimerit-o! Am mai încercat și alte căruțuri după, dar totuși cel cu trei roți  rămâne favoritul meu. Cu o singură mână îl conduceam cu mare ușurință.

3. Mânerul căruciorului să fie de-a întregul (unul, nu două). La fel e vorba de manevrare. Un căruț cu mânerul de-a întregul poate fi condus foarte ușor cu o singură mână, ceea ce nu poți spune despre cel cu două mânere.

4. Partea de vară a căruțului e la fel de importantă. Atrageți atenția nu doar asupra landoului (partea de iarnă), ci și asupra părții de vară. Noi cumva nu am prea băgat-o în seamă, ne părea pe moment că avem nevoie doar de landou și că trecerea la partea de vară e oho-ho unde. Când l-am reasambat ne-am trezit cu surprize neplăcute. Spatele avea o singură poziție, căruțul era tare și incomod. E important ca spatele să aibă cele trei poziții: culcat, semi -culcat și așezat și evident să fie moale.

5. Bara din fața copilului la partea de vară e absolut necesară. Căutați un căruț cu bară din fața copilului, în varianta sa de vară. Copilul e mai protejat așa. Centurile de siguranță sunt un lucru bun, dar vine vremea când bebe devine foarte zbânțuit și nu mai stă legat cu ele.

6. Căruțul trebuie să fie reversibil. Adică să existe posibilitatea copilul să fie întors și cu fața spre părinți. Mulți dintre ei refuză să stea în cărucior atât timp cât nu își văd mama sau tatăl.


În rest puteți să optați pentru o culoare unisex. E o chestie avantajoasă și dacă păstrați căruțul pentru următorul copil și dacă decideți să-l vindeți. Verificați ca toate piesele din țesătură să fie detașabile, ca să le puteți spăla periodic.