luni, 30 mai 2016

Aș vrea să fiu o mamă mai bună

Aș vrea să fiu o mamă mai bună
#amCurajulSaSpun
Am zile în care mă gândesc că Cosmin merită o mamă mai bună. Astăzi e una din acele zile. O zi în care i-am vorbit cu tonul ridicat, o zi în care am ales să-mi pese mai mult de ordinea din casă de cât de copilul meu. O zi în care am ajuns epuizată de strâns, strâns, strâns de prin casă, după imposibilitatea de-a spăla o tigaie în liniște fără să fiu trasă de pantalon, o zi în care nervii mi-au luat-o pe dinainte.


Am fost întrebată într-un interviu cum m-a  schimbat pe mine postura de părinte. M-a schimbat enorm, maternitatea a scos din mine tot ce e mai frumos, dar totodată și ce e mai puțin frumos, m-a pus față în față cu complexele, traumele și limitele mele pe care am ales să le înfrunt și depășesc și asta s-a dovedit a fi foarte dificil.

Zi de zi mă ciocnesc de situații în care mă întreb „dar oare fac bine și corect ceea ce fac, dar oare decizia mea e cea mai corectă, unde oare greșesc?”. Poate sunt femei care nu se complică atât de mult și li se dă toată treaba asta mai ușor, de la sine. Nu e și cazul meu.

Astăzi când l-am dus pe Cosmin la culcare, i-am cerut iertare pentru felul în care m-am purtat cu el. Puiul ăsta de om a oftat, apoi mi-a pus mâna pe față, a continuat să pape lăptic și a adormit. De multe ori ajung să realizez că el e mai înțelept decât mine. Și cel mai mult mă derajează în pierderea asta de cumpăt că îl stresez, îl supăr, neîndreptățesc și îi transmit același model comportamental. E greu să devii mai bun, mai bun decât tine, mai bun decât ai fost ieri. Cu timpul începe să-ți reușească, apoi într-un moment o apuci iar razna și din nou de la capăt.

Iubirea mea, tu meriți să ai cea mai bună mamă din lume pentru că ești cel mai minunat copil, lupt cu mine din răsputeri să pot deveni cea mai bună variantă a mea ca mamă, care aș putea fi vreo dată.  Sper într-o bună zi să-mi spui că ți-am fost o mamă bună, chiar dacă am greșit de multe ori în fața ta.


Un text scris în susținerea campaniei #amcurajulsaspun 
marca Clubul Părinților Conștienți