Angela Stafii - omul care m-a întâlnit cu mine însămi

Angela Stafii - omul care m-a întâlnit cu mine însămiPe Angela Stafii am cunoscut-o de câțiva ani în urmă din mediul on-line, am scris cândva despre evenimentele pe care le petrecea – „Vinuri filosofice”. Cu câteva luni în urmă am fost invitate la un eveniment public, nu știu de ce am oprit-o și i-am strâns mâna, nu obișnuiesc să fac asta. Nimic nu e întâmplător, cred că mi-ar confirma și Angela Stafii :).

Prin luna iulie eram în căutare activă a unui psihoterapeut. Săpam și răscoleam în mine de mai bine de un an, am reușit să conștientizez, aflu și schimb multe, dar cu lucrurile profunde singură 
nu faci față, deci căutam ajutor în acest sens. Direct la țanc m-am întâlnit cu o fostă colegă de serviciu care mi-a povestit cât de mult a ajutat-o Angela Stafii și în capul meu a răsunat „Asta este! Ea este cea pe care o căutam!”. Am simțit fără nici un pic de dubiu că viața deloc întâmplător m-a ciocnit din nou de acest OM. La prima întâlnire pe care am avut-o noi, am înțeles definitiv că este omul pe care îl căutam.

Am întrebat-o pe îndelete cine este și cu ce se ocupă abia acum când am făcut acest interviu. Unul dintre lucrurile cele mai importante care m-a învățat a fost să reînvăț să simt, nu doar să gândesc și a făcut-o încă înainte de prima noastră întâlnire (stabilită).De două luni ne vedem săptămână de săptămână, iar viața mea e altfel încă de la prima noastră ședință.
-        - Mulțumesc  că mi-ați permis să fiu eu!
-        - Tu ți-ai permis, nu eu. Eu sunt doar o punte.
Cuvântul „doar” merită duble ghilimele. Decizia de-a apela la ajutorul Angelei Stafii este cel mai de preț lucru pe care l-am făcut pentru mine vreodată. De îndată ce ieșeam de la ea așteptam următoarea întâlnire. Merg acolo să mă întâlnesc cu mine. Primul loc și poate deocamdată unicul unde reușesc să o fac, dar despre asta o să scriu altă dată.

Pentru că mulți m-ați întrebat, pentru că aș vrea să o cunoască cât mai mulți și pentru că lansez o nouă rubrică prin acest interviu – „Oameni”; un interviu cu „puntea” ce mă duce spre mine și omul care mă ține cald și încrezător de mână chiar și acolo unde mă îndoiesc eu – Angela Stafii.


Cine este Angela Stafii ca tămăduitor de suflete? 

Oh, eu țin oamenii de mână, când ei au curaj să se regăsească. Nu tămăduiesc. Vindecarea este responsabilitatea și dreptul fiecăruia. Iar eu sunt un om, care la un moment dat a fost împins să se cunoască . Mereu pe drum.

Faceți pshoterapie? Sau care e principiul lucrului dvs?

Eu fac ceea ce se numește life coaching. Nu sunt psiholog, deși am învățat multă psihologie. Lucrez în bază a câteva tehnici. Aș putea spune așa. Dar mai adevarat este că eu mă golesc pe mine de gânduri, de emoții, de propriile răni și îi las pe oameni în inima mea. Din acel punct îi simt, le înțeleg durerea și pot sa îi susțin ca să își schimbe viața. Sunt alături de ei cu toată ființa mea, inclusiv energetic. Și așa vedem împreună care e drumul cel mai scurt spre vindecare.Ce este life coaching-ul și cine se poate adresa după susținerea și ghidarea la dvs.?

Life coaching este un set de metode de ghidare a omului care are nevoie să clarifice ceva în viața lui. De fapt, pot spune ca am mers mai departe de setul pur de tehnici. Eu îi susțin pe oameni să își găsească puterea personală și echilibrul. Lucrez cu oameni diferiți: de la cei care au o singură întrebare despre propria viață, de exemplu: care este rostul meu, încotro să o apuc, pînă la oamenii care au probleme de sănătate fizică.
Se poate adresa oricine are nevoie de ajutor. Cineva are nevoie să vorbească, altcineva are un blocaj în ceva: carieră, bani, relații. Altcineva are o perioadă mai grea în viață. Oamenii sunt diferiți. Dar toți avem nevoie să știm că putem fi în siguranță, că putem spune lucrurilor pe nume, fără ca să fim judecați. Eu pentru asta exist. Să fiu acolo pentru ei, în serviciu.


Credeti că toate vin si pornesc de la modul în care gândim?
Vin de la gânduri și de la ceea ce credem noi despre noi și despre viață. Suntem suma poveștilor și traumelor noastre. În momentul în care le aflăm și le eliberăm - suntem liberi să fim cine suntem.

Sau cine vrem sa fim?
Sau versiunea noastră cea mai bună. Noi suntem cine vrem să fim, doar că de multe ori nu realizăm că ne-o facem cu mintea noastră.

Ca să revenim la gânduri, cât de mult ele ne influențează viața? Gândurile pot trata și fizic?

Maniera în care gândim și emoțiile noastre ne formează tiparul vieții. Te vindeci atunci când cureți gândirea și emoțiile tale de spam , de credințe și de limitări. Te vindeci în monentul în care îți asumi responsabilitatea pentru propriile emoții, gânduri și evenimente.

Într-un fel te vindeci atunci cand devii conștient de tot ceea ce faci, spui, simți, gândești...?
Primul pas este să cureți în tine. Al doilea să înveți să fii conștient și să îți asumi responsabilitatea. Fără efort și fără vinovație. Apoi să construiești o nouă poveste despre tine: cea a Eroului/ Eroinei. Gândirea noastra nu poate fi oprită. Vom avea tot timpul povești în cap și în inimă. Depinde care e povestea ta.Oamenii pe care ii „tineți de mână”, reușesc sș ei să lase o urmă în viața dvs.?

Întotdeauna cei cu care lucrez mă influențează. Odată cu ei mă transform și eu. Le admir curajul și puterea. Îi văd așa cum sunt: frumoși și plini de iubire. Și asta mă inspiră și pentru asta le multumesc.

Tămăduirea poate fi dureroasă?
Este. De cele mai multe ori. Și nu e ușor. De aceea vorbeam de curaj. Dar în momentul în care nu te mai atașezi de suferință, devine o parte a vieții. Și trece.

Poate fi un om rugat, impus, dus să se tămăduiască? Sau asta trebuie să vină din interior?
Eu nu lucrez cu cei care nu vor să o facă. Sunt persoane care vin pentru că cineva își doreste ca ei să vină. Și nu funcționează. Pentru că e alegerea omului. Și e viața lui. Și avem liber arbitru. Principiul meu, legea mea interioară îmi spune să le respect decizia. Oamenii nu se schimbă pentru că vor alții. Asta este clar. Dacă o face - este pe o scurtă perioadă de timp.Cum vă pot găsi cei care au nevoia și încrederea să pornească în călătoria spre ei înșiși cu dvs de mână?
Cel mai simplu este să mă găsească pe facebook . Este locul comun de întâlnire. Și la mesaje răspund cel mai repede.


Îmi mulțumesc mie că am căutat-o și chemat-o pe Angela Stafii în viața mea, mulțumesc vieții că mi-a adus-o, mulțumesc Angela că ați acceptat să mă țineți de mână! Călătoria noastră va fi lungă și ăsta e poate cel mai frumos cadou al vieții!

foto: arhivă personală
 Angela Stafii (facebook)

Anastasia Popescu


Anastasia Popescu. Un produs Blogger.